a. De wortels van het kantoor liggen in 1964 toen Jenny Dekiere een spaarbankactiviteit opstartte in haar living te Wielsbeke. Haar man werkzaam als zelfstandig vlasser (een nijverheid in crisis) koos uiteindelijk ook om zich te gaan toeleggen op deze bijkomende inkomsten. In 1966 schoolden zij zich samen om tot verzekeringsmakelaar. Pvba Gustaaf Claerhout werd opgericht.
b. In 1968 werd samengegaan met Raphaël Dewitte. Fusie van beide portefeuilles leidde tot ontstaan van Pvba Gust. Claerhout & Raf Dewitte.
c. In de jaren 70 en begin jaren 80 werd het kantoor verder uitgebaat vanuit een nieuw gebouwde woning in centrum van Ooigem. Toen de hoofdactiviteit van de zakenpartner echter abrupt tot een einde kwam, werd ook zijn betrokkenheid in verzekeringskantoor beëindigd. Het kantoor ging opnieuw verder onder de naam Pvba Gustaaf Claerhout. In die jaren werd ook de bankactiviteit verder uitgebouwd. Het kantoor had een agentschap bij 3 verschillende banken.
d. In 1989 kwam huidig zaakvoerder, Patrick Claerhout na een loopbaan van 10 jaar in sociaal-culturele sector in Gent, het kantoor versterken. De naam werd veranderd naar Bvba Claerhout en de verzekeringsportefeuille begon zich te verjongen en uit te breiden naar de Gentse regio, waar deze laatste was blijven wonen. Op last van nieuwe reglementering werd het werken met 3 bankagentschappen gereduceerd tot een keuze voor Eural Spaarbank.
e. In 1998 “ na pensionering van initiatiefnemers “ verhuisde het kantoor naar een ex-ASLK-kantoor. Momenteel bevindt het zich nog steeds op dit adres.
f. In 2001 “ toen ASLK & Generale Bank zich tot Fortis ontpopten en Cera, Kredietbank & ABB tot KBC omgevormd werd, voelde zaakvoerder de noodzaak om ook een groeisprong te maken. Nadat eerder reeds enkele kleinere portefeuilles bank- & verzekeringsklanten gekocht werden, werd een fusie aangegaan met de verzekerings- & bankportefeuille van Stefaan Kemseke uit Waregem. De erkenningen van beide kantoren werden ingeleverd en er werd een nieuwe erkenning als bankagent en verzekeringsmakelaar aangevraagd onder de huidige naam Coverbel cvba.
g. In 2004 opende zaakvoerder Claerhout ook een kantoor “ op afspraak – in zijn thuisbasis Gent.
h. In 2005 nam Coverbel een verzekeringsportefeuille in Pittem over. Gedurende 3 jaar werd geprobeerd om deze portefeuille in de werking te integreren. Dit bleek niet erg succesvol . Net zoals in 2008 toen bleek dat grote financiële dienstengroepen als Fortis of KBC zich vertild hadden aan hun groeihonger, werd ook in Coverbel het besluit genomen om op de stappen terug te keren. De portefeuille van Kemseke verdween in 2009 uit de Coverbelgroep en die van het overgenomen kantoor in Pittem werd in 2010 verkocht.
i. Gedurende 2011 & 2012 zat het kantoor in een overgangsfase. In die jaren werd het kantoor te Ooigem verbouwd met veel aandacht voor rationeler en duurzamer energieverbruik & veiligheid. De openingsuren werden gereduceerd, zodat er meer bij klanten ter plaatse kan gegaan worden. Het kantoor in Gent verhuisde 100 meter. Dit kantoor bevindt zich nu in een groter pand, zodat het klantenonthaal er professioneler kan gebeuren. Ook in dit pand is er aandacht voor duurzaam energieverbruik. Ondertussen wordt er gewerkt aan het herlanceren van Coverbel naar een nieuwe marktniches.
j. Per 01/10/2012 stopten we de samenwerking met Record Bank (nieuwe naam van diverse gefuseerde banken, waaronder Eural Spaarbank) . Dit in onderling overleg. Voor Record Bank had ons kantoor géén meerwaarde omdat het op amper 500 meter van een beter uitgebouwd kantoor lag. Omdat we denken dat het onderscheidene van ons kantoor niet ligt in het aanbieden van een product dat overal elders ook aanwezig is, besloten we ons toe te spitsen op langetermijnbeleggingen met duurzame invalshoek. Hiermee werd Coverbel de eerste Vlaamse verzekeringsmakelaar die een one-stop shop lanceerde rond Ethisch Beleggen: www.ethischbeleggen.com . Voor ieder type langetermijnbelegger kunnen we een aangepast aanbod aanbieden. Dit verpakt in een Tak 23-verzekeringsjasje. We selecteren daarbij uit meer dan 50 verschillende fondsen.
k. Per 12/11/2013 heeft Coverbel een exclusief verzekeringspakket in de markt gezet voor de all electric Tesla Model S. Deze auto 2.0, die afrekent met fijn stof, CO2 en andere vervuiling is sinds eind augustus in België verkrijgbaar. De automaker zelf had deal gesloten voor België en Nederland met verzekeraar Centraal Beheer. Omdat de verzekeringsmarkt echter in praktijk nog geen eengemaakte markt is, leek ons deze keuze voor Belgische chauffeurs gevaren in te houden. Dit wegens het feit dat betrokken verzekeraar zich niet ingeschreven heeft in geldende overeenkomsten onder Belgische verzekeraars. Hierdoor is onder meer de expertiseconventie en de RDR-regeling niet van toepassing. Omdat we op de reguliere Belgische markt géén interesse in een krachtig alternatief aantroffen, heeft Coverbel dit alternatief zelf laten ontwikkelen. Je kan hiervoor terecht op www.e-driveinsurance.be.
l. En de toekomst? Het is zelden stil in het hoofd van de zaakvoerder van Coverbel. Stilstaan is achteruitgaan zegt de volksmond. En langs platgetreden paden groeit niet al te veel lekkers meer. In een wereld die volop aan het veranderen is, zijn ook andere benaderingen, andere oplossingen nodig. We kunnen natuurlijk niet op alle slakken zout leggen, maar dat we blijven vooruit kijken om nieuwe accenten te leggen, staat buiten kijf. Wat deze worden? Dat kan natuurlijk niet in een artikel over het verleden geopenbaard worden!
Comments are closed.