Pechverhelping voor uw Tesla Model S

Van Tesla krijgt  u gratis Roadsite Assistance (RA). Top! Waarom dan nog een bijkomend pechverhelpingscontract voor uw auto afsluiten?

U krijgt een lijst met telefoonnummers en een korte mondelinge toelichting bij aflevering van uw Tesla. Diep verscholen op de website van Tesla vindt u uitleg over de waarborg. Ons inziens zeer lezenswaardig. We hebben deze daarom ook hier voor u ingevoegd: https://www.tesla.com/sites/default/files/pdfs/Roadside_Assistance_Policy_nl_BE.pdf?_ga=1.206887187.1872064789.1470820590.

Roadsite Assistance komt kosteloos tussen gedurende maximaal 4 jaar of 80.000 km (wat eerst komt) en de waarborg RA bevat erg veel uitsluitingen.

We citeren uit de tekstversie van 28/03/2016:

1.  hulp bij lekke band of gelimiteerd tot transportkosten binnen een straal van 80 km rond een Service Center.

Met een service-center in Aartselaar, Zaventem en Sint-Martens-Latem is de Westkust & Bachten de Kuipe (Veurne,…) niet volledig afgedekt.  Ook steden als Verviers , Luik, Eupen, Bastogne/Bastenaken, … vallen allen buiten de perimeter van de gratis Assistance.

Zeker wie in zijn vakantie naar het Zuiden trekt moet rekening houden met het feit dat hij/zij zich tijdens de rit tussen de 50 à 80 % van de reistijd buiten de waarborgzone kan bevinden.

2. bij sleutel in de wagen of verloren én voertuig niet-online sleepkosten tot maximaal 80 km.

3. Bij defect dat onder garantie valt, wordt er tot 800 km gesleept. Als later blijkt dat defect niet binnen garantie valt moet u de sleepkost wel terugbetalen.

4. valt niet onder Tesla -Roadsiteassistance:

  1. gevaarlijke omstandigheden (denk aan noodweer : u zit vast door storm, overstroming,… )
  2. ongelukken, botsingen, schade veroorzaakt door wegmeubilair ( vb. uw wiel sleept tegen de kas, waardoor u niet verder kan rijden)
  3. lege High Voltage accu als er geen juiste oplaadmogelijkheden zijn
  4. lostrekken zo u zich vastrijdt in modder, sneeuw, zand, …
  5. vandalisme ( vb. men klopt al uw lichten kapot, spuit met verf op uw voorruit)

En als klap op de vuurpijl staat in de tekst vermeld : “Tesla behoudt zich ook het recht voor om te allen tijde specifieke diensten voor hulp onderweg te wijzigen of stop te zetten zonder enige vergoeding of waarschuwing vooraf.”

Wordt de kilometerlimiet in punt 1., 2. en 3 overschreden, dan rekent men â‚¬ 2,5 / per extra kilometer.

Hoge uurlonen voor onderhoud van Tesla in VS. Quid Europa?

Hoge uurlonen in VS voor onderhoud van uw Tesla. In België vinden we € 110/uur op factuur.

Zal Roadsite Assistance zich uitsluitend over de wagen bekommeren? Of ben je gewaarborgd voor bijv. repatriëren, vervoer van inzittenden al dan niet gekwetst? Neen. Een autobouwer bekommert zich alleen om het lot van de wagen.

Kortom: in mijn opvatting is Roadsite Assistance te vergelijken met de begintijd van de GSM. Nu eens zal er wél dekking en dan weer géén dekking zijn. Probleem is : pech kan je niet plannen.

Omdat de Roadsite Assistance een vals gevoel van veiligheid geeft, heeft Coverbel voor een goede verzekeringsoplossing voor reisbijstand én pechverhelping gezorgd. We hebben hiertoe een met prijzen gelauwerde verzekeraar geselecteerd. Een verzekeraar die ook over voldoende œflatbeds “ takelwagens met open laadvloer-  in Europa beschikt om de wagen volgens de door Tesla voorgeschreven wijze te kunnen takelen. Dit gezien gewoon afslepen met de wielen van de grond niet mag.

Kostprijs van dit Pechverhelpingscontract ? Jaarpremie van â‚¬ 100 (taksen inclusief).

laatst bewerkt: 20/09/2016